Droge ogen

Lichttherapie voor droge ogen

Eye-Light

Tot voor kort was de enige behandeling voor droge ogen het gebruik van bevochtigende druppeltjes, de welbekende kunsttranen.

Druppeltjes verlichten enkel de symptomen, de nieuwe lichttherapie gaat echter dieper en oorzakelijk behandelen, met langdurig effect!

De behandeling is volledig pijnloos en duurt ongeveer 25 min. Meestal zijn 5 behandelingen nodig. Na enkele sessies zult u verlichting van de symptomen ondervinden.

Eye-Light combineert 2 technologieën die elkaars effect aanvullen en optimaliseren:

Droge Ogen

OPE (optimal power energy) waarbij kliertjes die instaan voor de olieachtige laag van de tranenfilm gereactiveerd worden. Dit werkt via een handstuk dat lichtpulsen afgeeft onder het oog thv het jukbeen.

LLLT (low laser light therapy) werkt via een masker rechtstreeks op de kliertjes van bovenste en onderste oogleden. Door het ontstaan van endogene warmte wordt de productie van de olieachtige laag van de tranenfilm gestimuleerd. Dit deel van de behandeling wordt vaak als aangenaam ervaren.

Oogcentrum Oostende

Wij ontvangen iedere patiënt in een aangenaam en modern kader. U vindt er de beste oogspecialisten en apparatuur onder één dak. Het dynamisch team van onthaalmedewerkers, chirurgen en verpleegkundigen verwelkomt iedereen met een oogprobleem. 

  Maak een afspraak