Laser behandeling

Ben je het beu een bril of contactlenzen te dragen? Droom je ervan om goed te kunnen zien zonder hulpmiddel? Dan is een laserbehandeling wel iets voor jou. Heb je interesse om je zicht te verbeteren, vraag raad aan het professionele team van Oogcentrum Oostende.

Wie komt in aanmerking voor een laserbehandeling?

Een laserbehandeling mag dan wel de populairste ingreep zijn om van je bril of contactlenzen verlost te zijn. Dit wil niet zeggen dat iedereen hiervoor in aanmerking komt. Er zijn verschillende factoren die onderzocht moeten worden alvorens een ingreep kan plaats vinden. Het is noodzakelijk dat men voor het vooronderzoek de contactlenzen 3 dagen uitlaat en een chauffeur voorziet.

Er zijn verschillende soorten laserbehandelingen ( Femto-LASIK, SMILE, PRK, LASEK,..) mogelijk. Welke voor jou het meest geschikte is, wordt afhankelijk van de resultaten van de vooronderzoeken en in samenspraak met dr. Reynders bepaald.

Wat is LASIK?

LASIK staat voor “laser-assisted in-situ keratomileusis”, deze is  een pijnloze, snelle en effectieve ingreep die ontworpen is om de vorm van het hoornvlies te veranderen. Tijdens de operatie zullen we een kleine flap in het hoornvlies maken en de onderliggende lagen omvormen zodat het zicht wordt gecorrigeerd. In de meeste gevallen duurt het slechts enkele seconden om één oog te behandelen. De procedure neemt ongeveer een halfuur in beslag van begin tot het einde.

Met deze techniek kunnen we bijziendheid, verziendheid en astigmatisme corrigeren.

Waar gebeurt deze ingreep?

De ingreep wordt uitgevoerd in het Laser Refractie Centrum (LRC – Sint-Martens-Latem) of in onze private kliniek Milho Clinics.
Wil je meer weten of graag een screening aanvragen?

 

Maak een afspraak

 

Femto-Lasik

Femto LasikMet de femtosecond-laser wordt een flap gemaakt in het epitheel van het hoornvlies.

Femto LasikDeze flap wordt voorzichtig omgeplooid.

Femto LasikHet binnenste deel van het hoornvlies (stroma) wordt behandeld met de excimerlaser tot men de juiste correctie bekomt.

Femto LasikDe flap wordt terug gelegd op zijn oorspronkelijke plaats met een snelle en pijnloze genezing tot gevolg.

Zien zonder bril

Wil je voorgoed verlost zijn van je bril of lenzen?

 

Lasik

Ben je het beu een bril of contactlenzen te dragen? Droom je ervan om goed te kunnen zien zonder hulpmiddel? Dan is een laserbehandeling wel iets voor jou.

Lees verder

 

Clear Lens Extractie

Vanaf gemiddeld 45 jaar hebben de meeste mensen naast een bril voor ver ook een leesbril nodig. Dit is met een laserbehandeling niet te verhelpen.

Lees verder

 

ICL

Een ICL is een biocompatibele Implanteerbare Collameer Lens die samenwerkt met het oog voor een goed zicht.

Lees verder