Hypermetropie

Verziendheid is een oogafwijking waarbij je moeite hebt om dingen dichtbij scherp te zien. Het zicht in de verte blijft vaak goed op jonge leeftijd om na de leeftijd van 35 jaar terug achteruit te gaan.

hypermetropie

Bij ‘normale’ ogen vallen de lichtstralen precies samen op het netvlies, achter in het oog. Hierdoor ontstaat er één helder beeld. Een verziend persoon heeft een korter oog dan gemiddeld waardoor de lichtstralen een brandpunt vormen áchter het netvlies. Op het netvlies zelf ontstaat dan een wazig beeld, waardoor je onscherp ziet.

Door de ooglens boller te maken (accommoderen) kan het beeld toch af en toe scherp worden gesteld. Dit vergt ongewild extra inspanning om goed en scherp te kunnen zien.

Deze extra inspanning van je oogspieren veroorzaken vaak moeheid en spanning, kortom een ongemakkelijk gevoel voor je ogen. De eerste tekenen van verziendheid zijn vermoeide ogen, concentratieverlies en hoofdpijn. Dit geeft problemen met zaken zoals lezen, precisiewerk en computeren.

Verziendheid wordt gecorrigeerd met een bril of contactlens met positieve dioptrie.

Wil jij ook verlost zijn van je bril of contactlenzen?

Zien zonder bril

Oogcentrum Oostende

Wij ontvangen iedere patiënt in een aangenaam en modern kader. U vindt er de beste oogspecialisten en apparatuur onder één dak. Het dynamisch team van onthaalmedewerkers, chirurgen en verpleegkundigen verwelkomt iedereen met een oogprobleem. 

  Maak een afspraak

wachtzaal oogcentrum oostende